VOLUNTARIS EN DEFENSA DE LA REPÚBLICA

La participació de voluntaris estrangers a favor de la República durant la Guerra Civil va ser constant des del començament del conflicte. El 18 de juliol de 1936 mateix, data de l'inici de la guerra, molts atletes que aquell estiu anaven a participar en l'Olimpíada Popular de Barcelona es van unir en una brigada i alguns, com l'austríac Mechter, moririen només un dia després. A l'agost, un batalló format per francesos i belgues va entrar en combat a Irun.
La creació de les Brigades Internacionals
La idea original de la creació de les Brigades Internacionals es va presentar a Moscou el setembre de 1936. Es tractava de captar voluntaris comunistes i no comunistes per participar a la guerra en suport dels republicans espanyols. En un primer moment, el Govern de la República no es va decidir a acceptar la proposta, però va canviar d'opinió a l'octubre, quan els primers combats van mostrar les dificultats per obtenir la victòria.
Els primers passos
La base de les Brigades Internacionals es va situar, en aquell moment, en l'aeròdrom de Los Llanos, a Albacete, on també hi havia l'Estat Major de l'Aviació Republicana. Els primers voluntaris van començar a arribar-hi el 12 d'octubre, però aviat el primer comitè organitzador es va veure superat pel gran nombre de brigadistes i es va transformar en un comitè militar. El francès André Marty va ser anomenat cap de la base i de les Brigades Internacionals.

Comentarios